Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Coronatijdperk

Vanaf maandag 11 mei is Kinderopvang Mundo weer open en wat hebben wij jullie gemist!

In het ‘coronatijdperk’ is veel nieuws en zijn er vaak veranderingen in de maatregelen vanuit de overheid. Om het allemaal overzichtelijk te houden, hebben wij alle informatie en mededelingen op één plek op de website verzameld.

Via het prikbord vind je onze belangrijkste hoofdstukken en links naar meer informatie over de volgende onderwerpen:

  • Veiligheid en Hygiëne en overige regels op de opvang
  • Mundo’s HuisSpots, hotspots maar dan voor thuis

Op het prikbord vind je onze laatste mededelingen en links naar betrouwbare bronnen voor meer informatie.

Veiligheid en Hygiëne

Het rapport van het Outbreak Management Team, de organisatie die het kabinet adviseert, bevestigen het beeld dat er al was: kinderen spelen een kleine rol in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Om deze reden is ook de 1,5 meter maatregel niet nodig tussen kinderen tot 12 jaar.


Wanneer mag je kind niet naar de opvang?

Veiligheid van de kinderen en onze medewerkers is van het allergrootste belang. Daarom vragen wij aan iedereen om zich aan de regels te houden en de aanwijzingen op de locaties te volgen.

Als je kind enkel een neusverkoudheid ZONDER KOORTS heeft, dan mag hij/ zij gewoon naar de opvang. Behalve als je kind in contact is geweest met een persoon waarbij een SARS-CoV-2-infectie is bevestigd of een volwassen gezinslid heeft met klachten die passen bij COVID-19.

Als je kind andere klachten heeft dan neusverkoudheid, die bij COVID-19 kunnen passen (zoals benauwdheid, hoesten en koorts) mag hij/ zij niet naar de opvang. Het is dan altijd mogelijk om je kind te laten testen.

Meer informatie vind je op deze pagina van het RIVM.


Tot slot

Natuurlijk wil iedereen dolgraag dat het weer is zoals ‘normaal’, maar zover is het nog niet. De komende tijd zullen we stap voor stap te horen krijgen wat wel en niet mag en laten we ons door het kabinet adviseren. Op de locaties gaan we er in ieder geval voor zorgen dat de kinderen weer leuke belevenissen en mooie herinneringen kunnen maken.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je altijd terecht bij de pedagogisch medewerker of de plusser van de locatie.

Je bent niet alleen!

Onderin hebben we diverse organisaties opgenomen die er zijn voor u met bijvoorbeeld: een luisterend oor, advies geven, bedenken praktische oplossingen en/of schakelen hulp voor u in. Zoals OuderWijzer Telefoon via 085 1 303 959.

Handige adressen en telefoonnummers

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer 8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram