Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Opvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen

De komende periode, wat nu bekend is tot en met 28 april 2020, zijn kinderopvang en scholen dicht, behalve voor kinderen van ouders die in “vitale beroepen” werken. Ook bij Mundo zijn er locaties open om deze noodopvang te bieden. Voor de noodopvang voor schoolgaande kinderen naar de basisschool werken de school en de BSO samen. Tijdens de schooltijd verzorgt de eigen basisschool de opvang (soms in samenwerking met andere scholen), de tijden voor school en na school tot 18.30 uur worden verzorgd door Mundo’s BSO. Tijdens de schooltijden heeft de basisschool van u kind de zorgplicht en brengt Mundo uw kind van de locatie naar school. Mundo biedt geen 24 uur opvang.

Wanneer mag ik mijn kind naar de nood(kinder)opvang brengen?

De opvang die nu geboden wordt op scholen en kinderopvang (zonder extra kosten voor ouders) is noodopvang. Mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepsgroepen moeten in eerst instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken, zodat hun kinderen niet naar opvang of school hoeven te gaan. Zo hebben de kabinetsmaatregelen van 15 maart 2020 zoveel mogelijk effect. 

Heeft u een vitaal beroep, woont of werkt u in de buurt van een Mundo locatie en heeft u dringend opvang nodig, dan kan uw kind bij Mundo worden opgevangen! Het uitgangspunt is dat als één ouder een cruciaal beroep heeft, ouders zelf opvang moeten regelen. Als dat niet lukt, dan komt er alsnog opvang. Dat beide ouders een vitaal beroep moeten hebben, is geen harde eis. Het is hierbij belangrijk dat u geen contract heeft bij een andere organisatie voor kinderopvang of gastouderopvang. 

Deze noodopvang mag voor u geen extra kosten opleveren. Het volgende is aangegeven door het ministerie: Indien u normaliter geen kinderopvang gebruikt, maar u dat nu wel nodig heeft omdat u in een cruciaal beroep werkt, hoeft u geen kinderopvangtoeslag aan te vragen. U maakt geen kosten voor het gebruik van deze kinderopvang.  Mundo zal daarom voor deze opvang geen kosten in rekening brengen.

Er moet gewoon opvang zijn, zodat u aan het werk kan blijven. Dat gaat Mundo voor u regelen. 

Wat zijn de vitale, cruciale beroepen?

Vitale beroepen zijn volgens de Rijksoverheid “cruciale beroepsgroepen die de samenleving draaiende moeten houden” en vragen om een continue bezetting. Mensen die nodig zijn bij het beheersen van de uitbraak en kinderen hebben, kunnen gebruik blijven maken van kinderopvang. De overheid heeft de volgende lijst gepubliceerd van vitale beroepen of bekijk de lijst op de site van de NOS.

Wat moet ik doen als ik opvang nodig heb?

Neem contact op met Mundo. Marleen Leemans is beschikbaar om met u te kijken welke opvang u nodig heeft en waar u bij een Mundo locatie terecht kunt. Marleen is per e-mail de hele dag bereikbaar: marleen@kinderopvangmundo.nl

Op deze webpagina vindt u een aanvraagformulier (KDV of BSO) die u thuis kunt invullen. U mailt deze aanvraag naar Marleen en zij neemt contact met u op en met de locatie om door te geven op welke dagen u opvang nodig heeft. 

Natuurlijk is het belangrijk dat wij informatie hebben over uw kind. Daarom download u het afsprakenformulier KDV als u een kind heeft in de leeftijd van 0-4 jaar en het afsprakenformulier BSO als u een kind heeft in de leeftijd van 4-12 jaar. Dit vult u in.

Op de eerste dag van de opvang neemt u dit formulier mee. Als hier tijd voor is, zou het nog fijner zijn als u de dag voor de opvang even contact heb met de opvanglocatie zelf of daar even langsgaat. Neem ook een tasje mee met spullen die voor uw kind belangrijk zijn als een knuffeltje, wat reservekleding of een favoriet spelletje. De rest verzorgt Mundo voor u, bij speciale dieet of allergie wensen overleggen we graag eerst met u over de mogelijkheden.

Heeft u een kind in de leeftijd van 0-2 jaar, leest u dan het beleid veilig slapen.

Heeft u een kind met een allergie, leest u dat de informatiefolder beleid allergie.

Veelgestelde vragen

De actuele lijst met veelgestelde vragen en antwoorden daarop zijn te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid. Mocht er iets onduidelijk zijn, dan kunt u contact met ons opnemen.

Bijzondere data

Scholen gesloten en de noodopvang op de BSO (voor 4-12 jarige)

  • Vrijdag 10 April (Goede Vrijdag)

Kinderopvang Mundo gesloten en daardoor geen noodopvang op de volgende data

  • Maandag 13 april (Tweede Paasdag)
  • Maandag 27 apil (Koningsdag)
  • Dinsdag 28 april (meivakantie)

Alle documenten op een rijtje

Aanvraagformulier KDV (noodopvang)
Aanvraagformulier BSO (noodopvang)
Afsprakenformulier KDV
Afsprakenformulier BSO
Informatie folder Beleid Allergie
Informatie folder Veilig Slapen Beleid

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer 8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram

Nieuwsbrief