BSO de FanClub & Kaleidoscoop

Kenmerken

Clustermanager
Marinke Soeters
T 06 30 39 61 66
E marinke@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 40
E saskia@kinderopvangmundo.nl

Neem contact op met de locatie
06 52 67 87 93
LRK-nummer: 128711267 KvK-nummer: 25412078

Omschrijving

Bij onze Buitenschoolse opvang komen gemiddeld 50 kinderen (maximaal 60 kinderen) van 4 tot 12 jaar en er werken 6 vaste pedagogisch medewerkers.

De binnen- en buitenruimte

Als je de schuifdeur door bent, zie je rechts direct de ruimte van de buitenschoolse opvang. Het leuke speelmateriaal en het kleurrijke theater vallen direct op. In deze ruimte hebben we ook een echte werkbank waar volop aan geknutseld en getimmerd kan worden. Als je dan nog door loopt naar de achterste ruimte, kom je in een zeer sfeervolle huiskamer, ingericht in het thema Oma’s huiskamer.  Je kinderen voelen zich direct thuis op deze BSO en dat hoort ook zo. Niet alleen de kinderen komen hier, ook de oudere inwoners van de Marconihove maken graag gebruik van onze huiskamer.

Buitenspelen doen we op de leuke buitenspeelplaats of op het terrein van basisschool de Kaleidoscoop. Achter het pand hebben we een natuurlijke speelplaats voor jong en oud. Dit is een gecombineerde buitenruimte voor kinderen en ouderen. Voor kinderen zijn er natuurlijke speelelementen en ouderen worden uitgenodigd sportief buiten bezig te zijn.

Er wordt ook gebruik gemaakt van de buitenruimte van BSO de Singel, op naschoolse middagen gaat een groepje van maximaal 10 kinderen deze natuurtuin in om te ontdekken en spelend te leren.

Activiteiten, spelen en bewegen

De enthousiaste en zeer ervaren pedagogisch medewerkers maken voor de kinderen van iedere dag een feestje. Er worden leuke activiteiten aangeboden: Vissen, voetballen, een speurtocht, of gewoon een leuke spelletjes-marathon. De kinderen worden wel gestimuleerd om mee te doen, maar zijn dat niet verplicht. Ze kunnen zelf ook van alles verzinnen om te doen, alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje. Zoals knutselen, bouwen, gezelschapsspelletjes, buitenspeelactiviteiten en lekker bewegen. De tijd die de kinderen doorbrengen op de BSO zien we als vrije tijd, waarin kinderen zich kunnen ontspannen na een inspannende schooldag of in de vakantie. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Kinderopvang Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: Sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. In de vakanties of de ADV dagen is het extra feest. Dan staan er geregeld uitstapjes, workshops en bijzondere activiteiten op de agenda.

Openbaar vervoer

Buitenschoolse Opvang de Fanclub in Schiedam is bereikbaar met de tram, halte Koemarkt Schiedam (1 minuut lopen).

Leuke weetjes over BSO de FanClub & Kaleidoscoop!
Ben jij een danstalent?
Dan mag jij bij ons op het podium!
Hou je van bakken?
Dat komt goed uit, want wij doen elk jaar mee aan de bakdag van SOS Kinderdorpen.