KDV Ringdijk

KDV Ringdijk is een kinderdagverblijf in Rotterdam voor kinderen van 0-4 jaar. Kinderen kunnen hier een hele dag of een dagdeel worden opgevangen. Op het kinderdagverblijf worden de kinderen verzorgd door de pedagogisch medewerkers en hun ontwikkeling wordt spelenderwijs gestimuleerd. Kinderen spelen dagelijks buiten, op het groene dakterras, in de natuurtuin of op een leuke speelplek in de wijk.

De kinderen krijgen tussen de middag een biologische warme maaltijd.
KDV Ringdijk is VVE gecertificeerd. Ook kinderen van niet werkende ouders zijn natuurlijk welkom bij ons.

De locatie biedt dagelijks opvang aan maximaal 71 kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. Het dagverblijf heeft een aparte vleugel in het pand van Revalidatiecentrum Rijndam.  Bij Mundo zijn alle kinderen welkom, ook kinderen met een extra zorgvraag. In overleg met de ouders wordt gekeken of een kind op KDV Ringdijk op z'n plek is en hier opgevangen kan worden.
Adres

Ringdijk 84| 3054 KV Rotterdam | Routebeschrijving

Contact

Locatie: 010 211 17 17 | Emailcontact: ringdijk@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
010 246 11 36 | Daphne@kinderopvangmundo.nl 

PM+
Marloes Huurman
T 06 19 97 31 78
E marloes@kinderopvangmundo.nl

Clustermanager
Yvonne van der Helden
T 06 33 15 21 02
E yvonnevanderhelden@kinderopvangmundo.nl

LRK-nummer:
129652052

KvK-nummer:
29949203

De binnen- en buitenruimten

Er zijn vier verticale groepen (0 tot 4 jaar) en een peuterklas/voorschool (2,5 tot 4 jaar). Het dagverblijf heeft een aparte vleugel in het pand van Revalidatiecentrum Rijndam. Er is veel buitenruimte, waaronder een groot kindvriendelijk dakterras en sinds het voorjaar van 2016 hebben wij hier een uitdagend groen natuurterras en een natuurtuin voor onze peuters. We gaan dan ook regelmatig naar buiten. De omgeving biedt volop groen, natuur en speelplezier.

Extra zorgbehoefte

KDV Ringdijk biedt ook geïntegreerde kinderopvang, dat wil zeggen dat kinderen met en zonder extra zorgbehoefte bij elkaar in de groepen verblijven. Een kind met een extra zorgbehoefte doet zo veel mogelijk gewoon mee en is voor ons even bijzonder als alle andere kinderen. Kinderen worden in de eerste plaats gezien als kinderen, waarbij we uitgaan van hun mogelijkheden. Met voor sommigen een stukje extra zorg, zodat zij kunnen (mee)beleven wat voor hen haalbaar is.

Activiteiten, spelen en bewegen

KDV Ringdijk hanteert het ‘open deuren beleid’. Dit houdt in dat een kind verder mag kijken en spelen dan de eigen groep. De kinderen kunnen zelf naar een andere groep om daar met andere vriendjes of met ander spelmateriaal te spelen. Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, zelfs voor de allerkleinste. Denk dan aan babygym, snoezelen, voorlezen etc. Op bezoek bij de naastgelegen kinderboerderij is een uitje waar iedereen van geniet.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien.

Registratienummer 129652052

Bereikbaar met het openbaar vervoer

Per openbaar vervoer is de locatie makkelijk te bereiken met bus 35 (halte Rijndam – locatie Adriaanstichting) en tram 5. Je kunt parkeren op het parkeerterrein van Rijndam.

Oudercommissie

Ringdijk heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik dan hier om contact met hen op te nemen.