Peutergroep/ voorschool Ringdijk

Als je groter wordt wil je graag nieuwe uitdagingen krijgen en ontdekkingen doen, samen met je leeftijdgenootjes. Voor peuters van 2,5 jaar en ouder heeft Kinderopvang Mundo op een aantal locaties een speciale peuterklas.


Om kinderen beter voor te bereiden op de basisschool en om de ontwikkeling te stimuleren geeft de gemeente Rotterdam aan bepaalde peuters een VVE indicatie. Je hebt dan recht op 5 uur gratis opvang per week, indien je peuter minimaal 2 dagen per week gebruik maakt van de peuterklas/voorschool.


Bij voorschool Ringdijk kan dit op woensdag en vrijdag van 7.30 uur - 12.30 uur.


De start van de dag is een kringgesprek waarbij de kinderen op een boomstammetje zitten. Tijdens deze ochtend wordt er veel aandacht gegeven aan taalontwikkeling, spel en buitenactiviteiten. In de Peuterklas van Kinderopvang Mundo krijgen kinderen net als op een peuterspeelzaal extra uitdaging samen met hun leeftijdgenootjes.
Adres

Ringdijk 84| 3054 KV Rotterdam | Routebeschrijving

Contact

Locatie: 010 211 17 17 | Emailcontact: ringdijk@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
010 246 11 36 | Daphne@kinderopvangmundo.nl 

PM+
Marloes Huurman
T 06 19 97 31 78
E marloes@kinderopvangmundo.nl

Clustermanager
Yvonne van der Helden
T 06 33 15 21 02
E yvonnevanderhelden@kinderopvangmundo.nl

LRK-nummer:
129652052

KvK-nummer:
29949203

De peuterklas is Mundo’s alternatief voor de peuterspeelzaal. De peuters die bij Kinderopvang Mundo op de dagopvang zitten gaan automatisch naar de peuterklas.

Meer uitdaging in de tussenperiode naar de basisschool

In Mundo’s peuterklas krijgen de kinderen, net als op een peuterspeelzaal, samen met leeftijdgenootjes de uitdaging die ze nodig hebben in de tussenperiode naar de basisschool. De peuters zelf vinden de peuterklas geweldig: samen met de grote kinderen doen ze grote-kinder dingen!

Activiteiten in Mundo’s peuterklas

In de peuterklas is van alles te beleven voor de grotere kleine kinderen op gebied van bewegen, kunst, natuur en de wereld ontdekken. Voorbeelden hiervan zijn:
•    Het leren van de namen en kleuren van fruit en daarna zelf fruit in de groentewinkel kopen.
•    Met z’n allen op ontdekkingstocht gaan in de natuur, op zoek naar beestjes en planten.
•    Peutergym met je vriendjes
•    Veel praten met elkaar
•    Op bezoek bij je grote broer of zus op de BSO
•    Nog veel meer (voor een impressie klik hier)

Voor wie is de peuteropvang?

De peuterklas is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar oud en is geopend tijdens de 52 schoolweken. Mundo’s peuteropvang is ideaal te combineren met bijvoorbeeld opvang via opa en oma. Wil je bekijken of Mundo’s peuteropvang  af nemen is in combinatie met andere Mundo pakketten, of heb je andere vragen, neem dan contact met onze Ouder& Kind Services. Ook voor dit Mundo product is het mogelijk om Kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst of informeer of je in aanmerking komt voor een vergoeding via de gemeente.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien.

Registratienummer 129652052

Bereikbaar met het openbaar vervoer

Per openbaar vervoer is de locatie makkelijk te bereiken met bus 35 (halte Rijndam – locatie Adriaanstichting) en tram 5. Je kunt parkeren op het parkeerterrein van Rijndam.

Oudercommissie

Ringdijk heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.