Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Wist je dat

Heb jij ook de leukste thuis?

Kinderen hebben hun eigen gevoel voor humor. Ze houden van lachen en van grappen uithalen. Misschien snappen we de grap niet altijd, maar dat is ook niet de bedoeling. En soms kunnen ze je juist doen verbazen met hun scherpte en gevatheid in een grap. Ze weten je vaak te foppen en halen allerlei gekkigheid uit. Lachen is gezond, dus doe als ouder gerust met ze mee!
Je kunt humor zelfs binnen de opvoeding gebruiken. Bijvoorbeeld om iets grappende wijs uit te leggen of als je kind verdrietig is en je hem of haar aan het lachen wilt krijgen? Je hoeft als ouder echt niet altijd de verstandigste te zijn. We zijn tenslotte allemaal kind geweest! Geef een scheetkussen cadeau of plak samen met je kind een stuiver op de grond en kijk dan samen van een afstand wie erin trapt!

 

Alleen, waar trek je als ouder de grens? Welke grappen kun je wel of niet maken en welke zijn het leukst? Een grap met sarcasme en subtiliteit is bijvoorbeeld niet voor de meest jonge kinderen weggelegd. Vaak omdat je bij hun de grap moet aandikken, zodat ze snappen dat het een grap is.

 

Op de website van kiind staat een leuk artikel over welke grappen het altijd goed doen bij de kinderen! Probeer ze uit…een veel lachplezier!


< GA TERUG

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram