Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Kinderdagverblijf – Hele Dagopvang

Bij Kinderopvang Mundo’s kinderdagverblijven (KDV locaties) bieden we op werkdagen kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen kunnen bij Kinderopvang Mundo terecht tussen 7.00 uur en 18.00 uur. Ze worden in een vaste groep geplaatst. Dat vinden wij voor kinderen heel belangrijk. Zo zien ze dagelijks hun vaste vriendjes en pedagogisch medewerkers.

Centraal bij de opvang van Mundo staan het welzijn en de ontplooiing van ieder kind.

Structuur, aandacht en avontuur

Voor de ontwikkeling van kleine kinderen is structuur belangrijk.  Daarom hebben de dagen bij Mundo een vast ritme. Alle kinderen weten dan wat ze te wachten staat en dat geeft ze een gevoel van veiligheid.

Toch is iedere dag bij Kinderopvang Mundo een avontuur. We laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken zodat ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. We zorgen iedere dag dat uw kind door ons wordt gezien. Dit doen we door het geven van individuele aandacht, echte aandacht tijdens het eten of tijdens doen van een leuke activiteit. Tijdens de dagelijkse overdracht met u vertellen we hier alles over.

Ieder kind krijgt individuele aandacht en wordt zo door ons gezien. Zo krijgt je kind bijvoorbeeld tijdens het eten of tijdens één van de leuke activiteiten echte aandacht. Bij Mundo is dit een vanzelfsprekendheid. Bij de dagelijkse overdracht kunnen we je dan ook precies vertellen hoe de dag van jouw kind is geweest.

Activiteiten, spelen en bewegen

Mundo biedt alle kinderen meer dan voldoende uitdagend spelmateriaal. We zijn trots op onze gezellige en ontspannen sfeer en de eindeloze mogelijkhedenom te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen bij Mundo lekker buiten kunnen spelen en dat we met z’n allen bewegen om zo de motorische ontwikkeling en creativiteit te stimuleren. Dit doen we dan ook iedere dag. Het unieke Mondo activiteitenteam  bezoekt onze locaties regelmatig om met de kinderen extra activiteiten op gebied van sport & spel, natuur of kunst te doen, want spelen is leren. Ook in onze natuurtuinen beleven de kinderen ontzettend veel plezier. Het hele jaar door.

Mundo’s peuterklassen

Op al onze dagverblijven is ook een peuterklas aanwezig. Deze peuterklassen zijn per locatie anders van vorm, maar bieden allemaal meer uitdaging aan de oudere peuters.

Grote peuters hebben immers nieuwe uitdagingen nodig, waar in de gewone groep niet altijd tijd of aandacht voor is. In de peuterklas geven we ze deze uitdaging in een kleine groep met kinderen van gelijke leeftijd.

We nodigen de kinderen bijvoorbeeld uit om samen met elkaar op ontdekkingstocht te gaan in de natuurtuin, doen aan peutergym, ontdekken kleuren en vormen, gaan op bezoek bij de school of BSO en praten veel met elkaar. Op deze manier krijgen de peuters de uitdaging waar ze behoefte aan hebben in de tussenperiode richting de echte basisschool.

Zo horen ze echt bij de grote kinderen en doen grotere dingen. Dit vinden de peuters natuurlijk geweldig.

Lekker en gezond eten

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom bieden we de kinderen gezonde voeding zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, met weinig zout en zo min mogelijk verzadigde vetten. In de ochtend en in de middag eten we een cracker of fruit en tussen de middag eten we met de kinderen die ouder zijn dan 1 jaar een warme maaltijd. Het lichaam heeft op deze manier de tijd om het warme eten te verwerken en na een dag spelen is de energie om ’s avonds een warme maaltijd te eten vaak minder.

De wenperiode

Natuurlijk is het belangrijk dat je  kind zich bij ons prettig voelt en dat jij er vertrouwen in hebt dat wij goed voor je kind zorgen. Daarom hebben wij een speciale wenperiode.

Je kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers. Het is belangrijk dat je deze dagen ook aanwezig bent, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe wij de opvang bij Mundo vormgeven. De pedagogisch medewerkers kunnen die dagen ook leren van joul en kijken naar de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Je kunt tijdens de wenperiode (maar natuurlijk ook daarna) vragen stellen en ons vertellen wat je kind wel of niet prettig vindt.

Klik hier voor meer informatie of een rondleiding.

Wilt u meer weten over onze KDV locaties? Dan klikt u hier.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram