Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Kinderdagverblijf

Even wennen bij ons

Het is van groot belang dat je kind zich bij ons prettig gaat voelen en dat je er vertrouwen in hebt dat wij goed voor je kind zorgen. We nemen daar graag de tijd voor met een wenperiode. Je kind kan dan wennen aan de geluiden en geuren van het kinderdagverblijf en vertrouwd raken met de sfeer, de andere kinderen en de pedagogisch professionals.

Hoe verloopt een opvangdag bij kinderdagverblijf Mundo?

Structuur is voor kleine kinderen van groot belang voor hun ontwikkeling. De dagen bij Mundo hebben daarom een vast ritme. De kinderen weten dan wat hen te wachten staat en dat geeft veiligheid. Iedere dag bij Kinderopvang Mundo is een avontuur.

We laten de kinderen van alles zien, horen, proeven, voelen en meemaken zodat ze de wereld om zich heen kunnen ontdekken. We zorgen iedere dag dat je kind door ons wordt gezien. Dit doen we door het geven van individuele aandacht, samen eten of tijdens het doen van een leuke activiteit. Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je hier alles over.

Activiteiten, spelen en bewegen

Bij ons is er voor de kinderen meer dan voldoende uitdagend spelmateriaal, een gezellige en ontspannen sfeer en mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat kinderen bij Mundo lekker buiten kunnen spelen en dat we met z’n allen bewegen om de motorische ontwikkeling en creativiteit te stimuleren. Dit doen we dan ook iedere dag.

Het activiteitenteam van Mundo bezoekt de locaties regelmatig om met de kinderen extra activiteiten op het gebied van sport & spel, natuur of kunst te doen, want spelen is leren. Ook in onze natuurtuinen beleven de kinderen, het hele jaar door, ontzettend veel (natuur) plezier.

Lekker eten

Mundo vindt gezonde voeding een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom bieden we gezonde voeding zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, met weinig zout en zo min mogelijk verzadigde vetten.

In de ochtend en in de middag eten we een cracker/ fruit en tussen de middag eten we met de kinderen die ouder dan 1 jaar zijn een warme maaltijd. Het lichaam heeft op deze manier de tijd om het warme eten te verteren en na een dag spelen is de energie om ’s avonds een warme maaltijd te eten vaak minder.

Lekker en veilig slapen

Voor elke leeftijd zijn er verschillende slaapplekken. Voor de allerkleinsten zijn er diverse (hang)wiegjes, zowel in de groep als in de slaapkamer. Deze wiegjes zorgen voor een geborgen gevoel en de kleuren zijn zacht en rustgevend. Het is fijn voor een kindje als ze een vertrouwde knuffel van thuis mee hebben naar het dagverblijf. Afhankelijk van wat een kindje gewend is of nodig heeft kan een kind in een rustige slaapkamer slapen of kan het rusten en slapen in de groep, waar wat geluiden zijn van de andere kinderen.

Kinderen tot 1.5 jaar liggen in een goedgekeurd bedje in de slaapkamers. De bedjes zijn laag, net als het ledikantje thuis. De kinderen kunnen zelf in en uit het bedje komen door een deurtje in de zijwand. Dit past zij de zelfredzaamheid van ieder kind. Als ze wakker zijn, mogen ze naar de groep.

Oudere kinderen kunnen ook slapen of rusten op een stretcher of laag stapelbaar bed in één van de groepen. De sfeer wordt tijdens deze momenten rustig gemaakt, de ruimtes worden wat verduisterd en de kinderen kunnen even bijkomen van de leuke speelochtend onder een dekentje, met een eigen knuffel of met wat leesboekjes.

We brengen ieder  kind met zorg naar bed. Ook het naar bed brengen is een activiteit die goed en zorgvuldig wordt begeleid. We praten met het kindje, vertellen wat we doen, dekken het bewust toe en wensen het kindje welterusten. We kijken steeds even of het kindje lekker ligt en of alles in orde is.

Mundo’s peuterklassen

We hebben op onze dagverblijven ook een peuterklas. Deze peuterklassen zijn per locatie anders van vorm, maar bieden allemaal meer uitdaging aan de oudere peuters. Grote peuters hebben nieuwe uitdagingen nodig, waar in de gewone groep niet altijd tijd of aandacht voor is. In de peuterklas geven we ze deze uitdaging in een kleine groep met kinderen van gelijke leeftijd.

We nodigen de kinderen uit om samen met elkaar op ontdekkingstocht te gaan in bijvoorbeeld de natuurtuin, doen aan peutergym, ontdekken kleuren en vormen, gaan op bezoek bij de school of de BSO en praten veel met elkaar. Op deze manier krijgen de peuters de uitdaging waar ze behoefte aan hebben in de tussenperiode richting de basisschool.

De kinderen zelf vinden het geweldig: ze horen bij de grote kinderen en doen grotere dingen!

Hier vind je handige tips bij het kiezen van een kinderdagverblijf.

Klik hier voor een vrijblijvende prijs opgave en een rondleiding.

Wil je meer weten over onze verschillende KDV locaties? Klik dan hier.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram