Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Groene kinderopvang

Buitenspelen, kennismaken met de natuur tijdens ontdekkingstochten, naar de kinderboerderij… Mundo’s wereld staat bol van groene activiteiten. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom willen we zo groen mogelijk opereren.

De natuur staat centraal

Kinderen staan open voor de natuur en wij maken daar graag gebruik van. De buitenruimte staat daarom centraal in onze activiteiten. Zo hebben wij op veel van onze locaties mooie natuurtuinen met het kwaliteitsmerk Groen Cement. Een aantal van onze pedagogische medewerkers zijn opgeleid als buitencoach.  En wij doen activiteiten zoals een moestuin planten en onderhouden, boomklimmen en het bezoeken van natuurparken. Ook maken we de mooiste kunstwerken van dingen die we samen in de natuur hebben gevonden.

Zelfs de tussenschoolse opvang is meer dan alleen samen (gezond) lunchen. Ook tussen de middag gaan we samen naar buiten. Elk kind houdt toch van stampen in de plassen, met water spelen en naar de kinderboerderij gaan? Daarom gaan we ook met de allerkleinsten de natuur in. Zo ontdekken ze veel over zichzelf en de wereld om zich heen.

Investeren in een duurzame en gezonde toekomst

Hoe gaan we met onze aarde om en hoe kunnen we deze zo lang mogelijk leefbaar houden? Door onze kinderen te leren rekening te houden met de natuur, investeren we in hun toekomst.

Ook de gezondheid van de kinderen vinden we belangrijk. Daarom gaan we actief de strijd aan tegen overgewicht. Bewegen, buitenspelen en gezonde voeding zijn daarin sleutelwoorden. Wij bieden duurzaam en seizoensgebonden eten van lokale ondernemers, streekproducten en producten uit onze eigen moestuin.

Hoe werken wij duurzaam?

Duurzaamheid is te zien bij het speelgoed en de materialen die wij gebruiken. Kwalitatief goed speelgoed gaat langer mee en is daarmee vanzelf duurzaam. Daarnaast besteden we aandacht aan het repareren van speelgoed, maar ook de controle van speeltoestellen waarmee we veiligheid garanderen. Kinderopvang Mundo maakt veel gebruik van gerecyclede materialen.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram