Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Peutergroepen in Ridderkerk

Voorschool, peuteropvang, peutergroep, peuterklas, peuterspeelzaal, VVE, vroegschoolse educatie, nul groepen.. bij Mundo is het gewoon allemaal hetzelfde:

Namelijk gewoon leuk!

 

Sinds augustus 2015 is er een peutergroep te vinden in de Dr. Schaepmanschool aan de Hovystraat in Ridderkerk. En we hebben een Peutergroep bij ons Kinderdagverblijf Plesant. De peutergroep is bedoeld voor alle kinderen uit Ridderkerk in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. De locatie is geopend in de ochtenduren en in combinatie van dagdelen (ochtenden): zo zijn de maandag en woensdagochtend, de dinsdag en de donderdagochtend, gekoppelde dagen.

 

 

Meer uitdaging in de tussenperiode naar de basisschool

In de peutergroepen krijgen de kinderen, net als op een peuterspeelzaal, samen met leeftijdgenootjes de uitdaging die ze nodig hebben in de tussenperiode naar de basisschool. De peuters zelf vinden de peuterklas geweldig: samen met de grote kinderen doen ze grote-kinder dingen!

Activiteiten voor de peuters

In de peutergroep is van alles te beleven voor de grotere kleine kinderen op het gebied van bewegen, kunst, natuur en de wereld ontdekken. Denk hierbij aan:
• Het leren van de namen en kleuren van fruit en daarna zelf fruit in de groentewinkel kopen.
• Met z’n allen op ontdekkingstocht gaan in de natuur, op zoek naar beestjes en planten.
• Peutergym met je vriendjes.
• Veel praten met elkaar.
• Op bezoek bij je grote broer of zus op de BSO.
Nog veel meer.

Subsidie mogelijkheden

Alle kinderen vanaf 2,5 jaar in Ridderkerk hebben recht op een plek in de peuteropvang, ongeacht of ouders werken of niet. Ouders die werken kunnen hierbij in aanmerking komen voor Kinderopvang Toeslag. Ouders die niet werken of een gezin waarin 1 ouder werkt,  kunnen gebruik maken van een subsidie van de gemeente Ridderkerk. Dit wordt inkomensafhankelijk bepaald.  Ouders hebben binnen deze regeling recht op 2 dagdelen (van drie uur per dagdeel) per week peuteropvang. Onze medewerkers van de Ouder en Kind Services kunnen je meer vertellen over deze subsidie en de hoogte van de eigen bijdrage.

 

Peuters met een Vroeg voorschoolse Educatie (VVE) indicatie, hebben recht op vier dagdelen per week peuteropvang waarvan de gemeente twee dagdelen betaald.  Dit geldt (binnenkort) voor peuters vanaf twee jaar. De VVE indicatie wordt altijd vastgesteld door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

 

Voor meer informatie over peuteropvang in Ridderkerk kun je contact opnemen met onze Ouder en Kind Services.

 

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram