Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

BSO (Buitenschoolse Opvang)

Buitenschoolse opvang, of BSO, is opvang voor kinderen die al naar de basisschool gaan. Deze vorm van opvang kan plaatsvinden voor schooltijd (voorschoolse opvang of VSO), na schooltijd (naschoolse opvang of NSO), op ADV-dagen van de school en in de schoolvakanties.

Voor het eerst naar de BSO?

Voordat je kind daadwerkelijk bij ons op de BSO zit, organiseren we een kennismakingsdag. Op deze dag leert je kind de andere kinderen en de pedagogisch medewerkers kennen. Ouders zijn daarbij natuurlijk van harte welkom, evenals opa en/of oma. Op deze manier raken jij en je kind bij ons gewend voordat we echt starten met de opvang.

Hoe verloopt een BSO-middag?

Bij Mundo zien we buitenschoolse opvang als ‘vrije tijd’ na een inspannende schooldag of in de vakantie. Alle kinderen worden door onze pedagogisch medewerkers bij school of in de klas opgehaald. De kinderen worden geplaatst in vaste groepen en zo zien ze elke dag hun vaste vriendjes en medewerkers.

Activiteiten, spelen en bewegen

Kinderen hebben bij alle activiteiten en speelmogelijkheden eigen keuze.

Er worden elke dag diverse activiteiten aangeboden waar de kinderen uit kunnen kiezen. We spelen in ieder geval iedere dag buiten, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen zoveel mogelijk in aanraking komen met de natuur en genoeg beweging en frisse lucht krijgen. De interactie met en tussen kinderen vinden we ook erg belangrijk. Samen spelen, nieuwe dingen ontdekken en avonturen beleven. Dit doen we zonder televisie of computer. Dat neemt niet weg dat we wel als activiteit samen naar een leuke film kunnen kijken of gaan.

Regelmatig bezoekt het Mundo Activiteitenteam de locaties  om met de kinderen extra activiteiten op gebied van sport & spel, natuur of kunst te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cursus boomklimmen, surfen of boksen of zelf levensgrote totempalen maken. In de schoolvakantie bedenkt het Activiteitenteam een bijzonder programma voor de BSO-kinderen. Meestal aan de hand van een thema. Want spelen is leren.

Mundo’s thema’s

De BSO locaties van Mundo zijn altijd ingericht conform 1 of meerdere van onze BSO interieur concepten:

  • Het grandcafé/ keuken,
  • Het atelier,
  • Oma’s woonkamer,
  • Het theater.

Binnen deze ruimten kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven en lekker spelen.

Lekker en gezond eten

Mundo vindt gezonde voeding een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom bieden we gezonde voeding zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen, met weinig zout en zo min mogelijk verzadigde vetten. Natuurlijk eten we ook wel eens iets wat niet helemaal aan die eisen voldoet. Denk maar aan een feestdag of een leuk uitstapje.

Klik hier voor meer informatie over onze locaties, de scholen waarvoor we de tussenschoolse opvang verzorgen of voor contact met een van onze servicemedewerkers.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram