Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

HuisSpots

Waar we in de zomer de zogeheten ‘komkommertijd’ hebben, zitten we nu middenin ‘coronatijd’. In deze tijd komt er ontzettend veel op je af. Daarom hebben wij de afgelopen maanden heel veel handige links en inspiratie verzameld. Serieuze onderwerpen maar ook ideeën om gezellig samen of juist alleen even mee te ontspannen. Wij noemen dit dan ook Mundo’s HuisSpots, hotspots maar dan voor thuis.

In de thuisbioscoop delen we allerlei links voor wanneer je echt even toe bent aan wat leuks.

Onze ‘digitale opvang’ op YouTube

Op ons YouTube kanaal maken onze collega’s allerlei video’s voor de kinderen. ’s Ochtends gaan we creatief aan de slag in de keuken of aan de knutseltafel. ’s Middags gaan we in beweging met yoga, dansen of ontdekken we de natuur. Tot slot leest Opa Leen ’s avonds een mooi boek voor voor het slapen gaan.

Kijk hieronder een voorproefje en abonneer je op het kanaal van Kinderopvang Mundo.

Gratis (Jeugd)films

Verschillende organisaties bieden (gratis) films aan voor iedereen die nu thuiswerkt. We hebben er aantal op een rij gezet:

Cultuur snuiven

Zin in een museum? Of toch liever naar het theater? Ook dit kan vanuit je thuisbioscoop.

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Deze tips helpen je daarbij.

Live mee sporten met Tim

Tim van het Activiteitenteam organiseert dagelijks vanuit zijn sportschool een work-out, live op Facebook. Volg de pagina van TIM’Z GYM en doe mee.

Yoga vanuit huis

Yoga helpt lichaam en geest. Heel fijn wanneer je minder naar buiten kan. Er zijn veel aanbieders van yoga voor thuis. YogaTV biedt een gratis proefperiode om te proberen of het wat voor je is.

Mindfullness thuis

Meditatie-apps, mindfullness of rustgevende muziek.

Meer links

Het Atelier is de plek om je creativiteit de vrije loop te laten gaan. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan hier gedaan worden. Bereid een stand-up comedy show voor tijdens het avondeten of leer je eigen maken.

Leer een taal met Duolingo

Duolingo is een leuke manier om stapje voor stapje een nieuwe taal te leren. Probeer het eens via de app.

Klokhuis Studio

Het Klokhuis heeft een aparte website vol met activiteiten om thuis te ondernemen. Haak een telefoonhoesje of ontwerp een vlag. Bekijk de website voor meer inspiratie.

Leer zelf grafisch vormgeven

Grafische vormgeving is een fantastische manier om digitaal creatief te kunnen zijn. Met Canva kan je gemakkelijk aan de slag met het maken van allerlei digitale middelen.

Meer links

Al die klusjes in huis waar je geen zin in hebt en eigenlijk niet weet hoe je eraan moet beginnen. Hier vind je makkelijke uitlegvideo’s en stappenplannen om nu eindelijk toch die plinten te doen.

Maak een balkonbar

Kijk, op een balkon heb je vaak niet superveel ruimte. Begrijpen we best. Een complete buitenkeuken wil dus niet altijd passen; een balkonbar wél. Hier lees je hoe je zo’n bar maakt.

 

Doe-het-zelf met kluswijzers

Een echte klusser, dat kan je worden! Ga je klussen in je huis of verbouwen? Profiteer dan van onze kennis. Hieronder vind je tips van de Gamma en de Praxis voor het klussen in huis.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer 8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram