Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Mundo gaat gewoon door in tijden van corona.

Ook in tijden van de lockdown kunnen de kinderen die normaal gesproken worden opgevangen bij Mundo rekenen op de aandacht van het personeel. Naast het aanbieden van digitale activiteiten wordt bij alle gezinnen het nieuwe ‘Grote Mundo spel’ uitgereikt. Een variatie op het oud-Hollands Knopen Leggen met opdrachten waarin het hele gezin moet denken, raden en doen.

“Met deze tweede lockdown was onze eerste prioriteit om de opvang van kinderen van ouders met cruciale beroepen en kwetsbare kinderen te organiseren. Het draaiboek hadden we nog liggen en het is ons redelijk snel weer gelukt. Maar we willen er ook zijn voor al die kinderen die plots hele dagen thuis zitten. Nu, maar ook straks in de eerste weken van het nieuwe jaar. Juist in deze periode waarin het niet eenvoudig is om leuke nieuwe herinneringen te creëren. Musea, pretparken, speeltuinen en o.a. de zwembaden zijn gesloten. Mundo bestaat dit jaar 45 jaar en alle kennis en ervaring van onze medewerkers komt nu op andere manieren tot de kinderen. Op die manier kunnen we toch een bijdrage blijven leveren als opvoeder en creëren we samen met de ouders en verzorgers fijne herinneringen” aldus Monique Dongelmans, bestuurder van Kinderopvang Mundo.

Digitale opvang

Het Activiteitenteam is één van de bijzondere onderdelen van Kinderopvang Mundo. Het team bestaat uit experts op het gebied van kunst, muziek, natuur, sport en spel. Normaal gaat het Activiteitenteam langs alle locaties en organiseren zij de meest bijzondere workshops en uitjes tijdens de vakanties. Ditmaal hebben ze hun werkruimte ingericht tot studio waar ze meerdere video’s per week produceren.


Van koken tot zingen en van een quiz over de natuur tot en met een knutselworkshop. Via verschillende kanalen komen de video’s tot de kinderen, waarmee ze op die manier toch een leuke tijd hebben.


Het Grote Mundo Spel

Uit onderzoek van verschillende Nederlandse universiteiten blijkt dat in coronatijd de vrije tijd van ouders sterk is afgenomen. En die vrije tijd is juist zo belangrijk om deze intensieve periode door te komen. Straks ben je naast ouder, weer werknemer, thuisdocent en verzorg je de opvang buiten schooltijden. Mundo werkt nu hard zodat ze straks de kinderen op afstand vermaak kunnen bieden en ouders ook een momentje voor zichzelf hebben. Als ouders dan toch voor een scherm kiezen zorgen wij in ieder geval voor waardevolle inhoud.


Het ‘Grote Mundo Spel’ is een echt familiespel waarbij iedereen van 6 jaar en ouder op een leuke manier met elkaar aan de slag gaat. Vragen over het hoe en waarom in de kinderopvang, leuke doe acties of vragen waar je beter kunt raden dan logisch na te denken. Het is een spel waarin er echt aandacht is voor elkaar. Juist in de tijd waar de digitale weg de makkelijkste weg lijkt, is dit een welkom alternatief dat aansluit bij de visie van Mundo.


“We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk de kinderen weer fysiek op mogen vangen in onze locaties en ze de zorg en aandacht te geven die zo waardevol is in hun ontwikkeling. Tot die tijd blijven we kijken naar alternatieven om in contact te blijven met de kinderen en hun familie en waar mogelijk ondersteuning te bieden in de opvoeding.”

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer NL8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram