BSO de Singel

Basisschool de Singel en Kinderopvang Mundo hebben voor elkaar gekozen! De BSO de Singel is er voor kinderen van basisschool de Singel tussen 4-12 jaar. Deze locatie is een dependance van BSO de Fanclub & Kaleidoscoop. In de school is een mooie ruimte ingericht in het thema ‘oma’s woonkamer’.

We ondernemen hier na schooltijd allerlei bijzondere, leuke of gezellige activiteiten samen met de kinderen. Een deel van de opvanguren (VSO, vakantieopvang) vindt gezamenlijk plaats met locatie BSO Fanclub & Kaleidoscoop.
Adres

Singel 5| 3112 GH Schiedam | Routebeschrijving

Contact

Locatie: 06 19 86 82 27 | Emailcontact: singelbso@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
010 246 11 40 | saskia@kinderopvangmundo.nl 

PM+
Ilse Goossens
T 06 19 91 97 39
E ilse@kinderopvangmundo.nl

Clustermanager
Marinke Soeters
T 06 30 39 61 66
E marinke@kinderopvangmundo.nl

LRK-nummer:
225275120

KvK-nummer:
31510035

De binnen- en buitenruimte

De binnenruimte van BSO de Singel is ingericht als grootmoeders huiskamer. Dit is een gezellige ruimte die totaal anders aanvoelt dan een schoollokaal, waardoor de kinderen snel in een andere sfeer zijn. De huiskamer nodigt uit om lekker te spelen en te ontspannen. Verder kan er gebruik worden gemaakt van het speellokaal en het atelier. In het speellokaal worden beweegspelletjes aangeboden en in het atelier kunnen kinderen als ware kunstenaars aan de slag.

Buitenspelen doen we op het plein van de school, deze is ingericht als natuur(speel)tuin. Kinderen kunnen hier op ontdekkingstocht, spelenderwijs kennis maken met de natuur, insecten bekijken en lekker vies worden door de uitdagende speelheuvels.

De locatie werkt samen met BSO de Fanclub, deze locatie zit aan de Marconiweg 2 in Schiedam. Buitenspelen doen we ook bij BSO de Fanclub op de buitenspeelplaats of op het terrein van basisschool de Kaleidoscoop. Achter het pand hebben we een natuurlijke speelplaats voor jong en oud. Dit is een gecombineerde buitenruimte voor kinderen en ouderen. Voor kinderen zijn er natuurlijke speelelementen en ouderen worden uitgenodigd sportief buiten bezig te zijn.

Activiteiten, spelen en bewegen

De enthousiaste en zeer ervaren pedagogisch medewerkers maken voor de kinderen van iedere dag een feestje. Er worden leuke activiteiten aangeboden: Insectenhuis bouwen, voetballen, een speurtocht, of gewoon een leuke spelletjes-marathon. De kinderen worden wel gestimuleerd om mee te doen, maar zijn dat niet verplicht. Ze kunnen zelf ook van alles verzinnen om te doen, alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje. Zoals knutselen, bouwen, gezelschapsspelletjes, buitenspeelactiviteiten en lekker bewegen. De tijd die de kinderen doorbrengen op de BSO zien we als vrije tijd, waarin kinderen zich kunnen ontspannen na een inspannende schooldag of in de vakantie. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Kinderopvang Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: Sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. In de vakanties of de ADV dagen is het extra feest. Dan staan er geregeld uitstapjes, workshops en bijzondere activiteiten op de agenda.

Landelijk Register Kinderopvang

Met ingang van dinsdag 9 januari 2018 is de BSO gestart in de nieuwbouwlocatie van de Singel. Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien. Registratienummer 225275120.

Openbaar vervoer

Buitenschoolse opvang de Singel is bereikbaar met de tram, 1 minuut lopen vanaf halte Koemarkt.