BSO de Singel

Kenmerken
  • Gymzaal
  • Natuurtuin
  • Oma's huiskamer

Regiomanager
Monique van Spijk
T 06 21 53 12 17
E m.vanspijk@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 47
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
06 19 86 82 27
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 225275120 KvK-nummer: 27181700

Omschrijving

De binnen- en buitenruimte

De binnenruimte van BSO de Singel is ingericht als grootmoeders huiskamer. Dit is een gezellige ruimte die totaal anders aanvoelt dan een schoollokaal, waardoor de kinderen snel in een andere sfeer zijn. De huiskamer nodigt uit om lekker te spelen en te ontspannen. Verder kan er gebruik worden gemaakt van het speellokaal en het atelier. In het speellokaal worden beweegspelletjes aangeboden en in het atelier kunnen kinderen als ware kunstenaars aan de slag.

Buitenspelen doen we op het plein van de school, deze is ingericht als natuur(speel)tuin. Kinderen kunnen hier op ontdekkingstocht, spelenderwijs kennis maken met de natuur, insecten bekijken en lekker vies worden door de uitdagende speelheuvels.

De locatie werkt samen met BSO de Fanclub, deze locatie zit aan de Marconiweg 2 in Schiedam. Buitenspelen doen we ook bij BSO de Fanclub op de buitenspeelplaats of op het terrein van basisschool de Kaleidoscoop. Achter het pand hebben we een natuurlijke speelplaats voor jong en oud. Dit is een gecombineerde buitenruimte voor kinderen en ouderen. Voor kinderen zijn er natuurlijke speelelementen en ouderen worden uitgenodigd sportief buiten bezig te zijn.

Activiteiten, spelen en bewegen

De enthousiaste en zeer ervaren pedagogisch medewerkers maken voor de kinderen van iedere dag een feestje. Er worden leuke activiteiten aangeboden: Insectenhuis bouwen, voetballen, een speurtocht, of gewoon een leuke spelletjes-marathon. De kinderen worden wel gestimuleerd om mee te doen, maar zijn dat niet verplicht. Ze kunnen zelf ook van alles verzinnen om te doen, alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje. Zoals knutselen, bouwen, gezelschapsspelletjes, buitenspeelactiviteiten en lekker bewegen. De tijd die de kinderen doorbrengen op de BSO zien we als vrije tijd, waarin kinderen zich kunnen ontspannen na een inspannende schooldag of in de vakantie. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Kinderopvang Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: Sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. In de vakanties of de ADV dagen is het extra feest. Dan staan er geregeld uitstapjes, workshops en bijzondere activiteiten op de agenda.

Openbaar vervoer

Buitenschoolse opvang de Singel is bereikbaar met de tram, 1 minuut lopen vanaf halte Koemarkt.

 

Leuke weetjes over BSO de Singel!
Wist je dat de kinderen van de Singel super goed zijn in tenten bouwen?
Oude lakens / dekens hebben we dan ook nooit genoeg op deze locatie!
Heb je groene vingers?
Help ons dan gerust mee in de natuurtuin!