BSO de Stadhouders

Kenmerken

Regiomanager
Monique van Spijk
T 06 21 53 12 17
E m.vanspijk@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 37 (08:30 - 13:00 uur)
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
06 57 12 50 49
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 205026473 KvK-nummer: 25413074

Omschrijving

Mundo’s kindcentrum is gevestigd op de Stadhouderslaan 30. We hebben het aan de ouders te danken dat dit pand definitief een kinderopvang kon blijven. De Gemeente Schiedam had andere plannen voor dit gebouw maar onze grootste fans, de ouders van de kinderen bij Mundo, hebben zich sterk gemaakt om dit te voorkomen. En met een geweldig resultaat! In het voorjaar van 2013 werd het Kinderdagcentrum De Stadhouders een feit!!

Op de bovenverdieping is BSO De Stadhouders gevestigd. Per dag maken er maximaal 70 kinderen gebruik van deze opvang. Er zijn vaste pedagogisch medewerkers die graag luisteren naar de verhalen en belevenissen van de kinderen.

Op deze locatie, net als bij onze andere locaties, kunnen de kinderen die voor 07.30 uur aanwezig zijn, bij ons ontbijten. Dit is zowel bij de KDV als BSO. Bij Kinderopvang Mundo vinden we het belangrijk dat de kinderen veel bewegen en motiveren we ze om lekker buiten te spelen. Met een Mundo ontbijt aan het begin van de dag zullen de kinderen daar genoeg energie voor hebben.

 

De binnen- en buitenruimte

Op de BSO wordt er met het nieuwe concept gewerkt worden. De BSO is na schooltijd en dit houdt dus in dat het kind in zijn of haar vrije tijd bij ons is. We vinden het daarom heel erg belangrijk dat de kinderen zelf meer keuzes kunnen maken. De omgeving heeft ontzettend veel mogelijkheden met de ruimtes zoals een restaurant, een theaterruimte, de woonkamer van oma en een atelier. Met zoveel uitdagingen zijn er  keuzes zat! Net als de andere BSO locaties van Mundo hebben we geen computers of een televisie, de kinderen kunnen samen spelen en daardoor samen leren.

De omheinde buitenruimte wordt een avontuurlijke plek met veel natuurlijke elementen waar de kinderen echte avonturen kunnen beleven en uitdagen om te spelen, te ontdekken, te kruipen, te klimmen en in de aarde te wroeten. Deze locatie ligt vlak bij het Volkspark het Sterrenbos. Daar zijn de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers vaak te vinden in de speeltuin.

 

Activiteiten, bewegen en spelen

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. In de vakanties of de ADV dagen is het extra feest. Dan staan er geregeld uitstapjes, workshops en bijzondere activiteiten op de agenda.

Leuke weetjes over BSO de Stadhouders!
Hoeveel thema kamers denk je dat we hebben?
Alle themakamers die er zijn bij Mundo. Wat een feest!
Een kopje koffie voordat je naar je werk gaat?
Dat kan bij ons!
Hou je van koken?
Kook gerust mee in ons Grand Café