BSO Dr. Schaepman Barendrecht

Kenmerken

Regiomanager
Daniella de Vreede
T 06 25 43 45 93
E daniella@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 38
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
06 19 94 72 28
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 164601296 KvK-nummer: 31972527

Omschrijving

Dagelijks is er plaats voor totaal 60 kinderen van 4 tot 12 jaar, die er samen met de vaste pedagogisch medewerkers elke middag een hele gezellige boel van gaan maken. De vakanties staan boordevol gepland met leuke activiteiten. Kijk gerust verder op onze website om een indruk te krijgen.

Deze locatie maakt ook gebruik van een ruimte in de St. Augustinus Parochie, die naast de school ligt. Hier worden op maandag, dinsdag en donderdag de kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar opgevangen.

De binnen- en buitenruimte

In de Dr. Schaepmanschool is een van de ruimtes ingericht tot een gezellig buitenschools opvang lokaal, met als thema oma’s woonkamer. Dit houdt in dat de ruimte een ouderwetse woonkamer sfeer uitstraalt. Het is een fijne warme ruimte die uitnodigt om gezellig een ouderwets spelletje te doen of om gewoon even een (strip)boek te lezen. Je voelt je er snel thuis. Het andere lokaal is ingericht als atelier. Hier vinden wat actievere “doen” activiteiten plaats. Op deze locatie is er veel diversiteit aan aanbod voor de kinderen. De buitenruimte grenst direct aan het pand waardoor de kinderen heerlijk zelfstandig kunnen buitenspelen. Het speelterrein voorziet in veel ruimte waarin verschillende vormen van spel kan worden aangeboden.

Net als bij de andere BSO locaties van Mundo hebben we geen computers of TV, de kinderen kunnen met elkaar spelen en samen ontspannen. De buitenruimte grenst direct aan het pand waardoor de kinderen heerlijk zelfstandig kunnen buitenspelen. Het speelplein voorziet in veel ruimte waarin verschillende vormen van spel kan worden aangeboden.

Activiteiten, spelen en bewegen

De enthousiaste en ervaren pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen elke dag een leuke dag hebben. Vol creativiteit verzinnen ze samen met de kinderen steeds nieuwe, leerzame en leuke activiteiten. Deze kunnen op de diverse plekken plaatsvinden. De tijd die de kinderen doorbrengen op de BSO zien we als vrije tijd, waarin kinderen zich kunnen ontspannen. De kinderen kunnen dus ook gewoon even lekker niets doen. Er is voldoende uitdagend spelmateriaal, een gezellige en ontspannen sfeer en mogelijkheden om te sporten, te ontdekken en samen te spelen.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. In de vakanties of de ADV dagen is het extra feest. Dan staan er geregeld uitstapjes, workshops en bijzondere activiteiten op de agenda.

Augustinus

Op de locatie  Augustinus vangen wij de twintig oudste kinderen (vanaf 7+) op van de Schaepmanschool in Barendrecht. In de locatie zijn twee ruimtes, een groepsruimte en een lees/chill-ruimte.
Op deze locatie wordt een uitdagend activiteitenaanbod aangeboden, gericht op  7+ kinderen.
Ook wordt de zelfstandigheid gestimuleerd, door middel van “bardienst”, tijdens deze  bardienst verzorgen de kinderen elkaars cracker en drinken tijdens eetmoment.

We maken wel gezamenlijk met de jongste kinderen gebruik van de mooie buitenruimte van de Schaepmanschool.
Aan het eind  van de dag  voegt de locatie samen met Marijkesingel 30.

Leuke weetjes over BSO Dr. Schaepman Barendrecht!
Ben jij een danstalent?
Dan mag jij bij ons op het podium!
Zin in een picknick?
Ook daar hebben we de ruimte voor