KDV de Boezemvrienden

Kenmerken

Regiomanager
Ester Verkerk
T 06 21 38 82 61
E ester@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 49
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
010 214 10 45
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 737895871 KvK-nummer: 31973116

Omschrijving

De binnen- en buitenruimte

KDV de Boezemvrienden werkt met verticale groepen. Dat zijn groepen welke zijn samengesteld uit kinderen van 0 tot 4 jaar. Hierdoor leren de kinderen met zowel oudere als jongere kinderen om te gaan, kunnen zij van elkaar leren, voor elkaar opkomen, maar met name rekening houden met elkaar. Er is ook één peuterklas waarin de oudste kinderen samen zijn. Met name voor kinderen die meer behoefte hebben aan uitdaging is de peuterklas een welkome aanvulling.

Er wordt gewerkt met een open deuren beleid. Dat wil zeggen dat de kinderen in een vaste groep worden opgevangen, maar dat de deuren open zijn en de kinderen gezellig op onderzoek kunnen gaan bij de naastgelegen groep. Ook kan de deur gesloten worden, zo kunnen de pedagogisch medewerkers, als het nodig is, een rustige sfeer creëren voor de kinderen. De kinderen hebben hierdoor meer keuzemogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een rustige groep gemaakt worden, waar kinderen geconcentreerd bezig kunnen zijn en een andere groep waar de kinderen fijn kunnen rennen, stoeien en klimmen.

Voor de baby’s hebben we een veilige, vertrouwde sfeer op de groep. Ook is er een fantastische keuken, welke op een veilige manier toegankelijk is voor de kinderen. Zij kunnen daar heerlijk kokkerellen! Er worden koekjes, cake, en nog veel meer lekkers door de kinderen gebakken. Wat een feest!

De buitenruimte is op een dakterras gelegen. Op dit terras zijn er veel planten en kleine bomen, wat het terras een echt natuurgevoel geeft. Naast veel natuur zijn er fietsen, hoepels, sportattributen, timmermaterialen en dergelijke speciaal afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De medewerkers doen dagelijks buitenactiviteiten met de kinderen, waardoor de kinderen voldoende uitdaging ervaren in hun spel. Het dakterras grenst aan alle groepen, waardoor de kinderen vaak buiten kunnen spelen, en heerlijk van de buitenlucht genieten!

Activiteiten, spelen en bewegen

De kinderen gaan regelmatig naar een speeltuin in de buurt, naar de bibliotheek, naar het bos of naar de kinderboerderij. Daar genieten ze van het bewegen en het geeft hun de kans om meer te ontdekken, dan alleen de ruimte van de Boezemvrienden.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Bereikbaar met het openbaar vervoer

KDV de Boezemvrienden is bereikbaar met de tram en bus. Tram 7 halte Boezemweg (4 minuten lopen), tram 8 halte Zaagmolenbrug 9 10 minuten lopen) en bus 46 halte Boezemsingel (2 minuten lopen).

Oudercommissie

De Boezemvrienden heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.

Om in te schrijven kun je hier klikken.

Leuke weetjes over KDV de Boezemvrienden!
Hou jij ook zo van een bos?
Gelukkig zitten het Kralingse bos bij ons om de hoek.