KDV de Kick(erh)off

Kenmerken

Regiomanager
Nanda Meulmeester
T 06 21 60 38 53
E nanda@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 49 (08:30 - 13:00 uur)
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
0181 68 08 98
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 214740559 KvK-nummer: 25411241

Omschrijving

De binnen en buitenruimte

KDV de Kick(erh)off vind je tegenover de voetbalvelden van SV Spijkenisse. Je komt binnen in de centrale hal die direct uitnodigt om te gaan spelen. Aan deze hal liggen de groepsruimtes met 2 dreumesgroepen voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar, een verticale groep voor kinderen van 1 tot 4 jaar, een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en 2 peutergroepen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Op het dagverblijf staan, buiten de groepsmomenten om, de deuren van de groepen open. Het zogenaamde ‘open deuren beleid’ houdt in dat een kind verder mag kijken en spelen dan de eigen groep. De kinderen kunnen dan met andere vriendjes of speelgoed spelen of gewoon gezellig even bij de buren op visite.

De buitenruimte is ontworpen met oog voor avontuur voor de kinderen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de groene en sportieve omgeving van het kinderdagverblijf. KDV de Kick(erh)off heeft het Kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’ behaald.

Activiteiten, spelen en bewegen

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, zelfs voor de allerkleinsten. Denk dan aan babygym, snoezelen, voorlezen, etc. Ook worden er dagelijks leuke activiteiten georganiseerd voor onze dreumesen en peuters. Binnen zijn ze creatief bezig met verf en een kwast of bakken ze gezonde cakejes, buiten vangen ze de wind of zoeken ze wortels in de moestuin. Bewegingsactiviteiten worden ook dagelijks aangeboden, de centrale hal of het voetbalveld zijn daar goede locaties voor. In de hal kunnen ze klimmen en balanceren over de stapstenen en op het voetbalveld lekker rennen.

Voorlezen is voor de ontwikkeling van het kind heel erg belangrijk. De pedagogisch professionals lezen dan ook dagelijks voor.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Bereikbaar met het openbaar vervoer

KDV de Kick(erh)off is bereikbaar met bus en metro. Halte metro Spijkenisse Centrum, bus 84 , halte A. van Hattemstraat (3 minuten lopen).

Oudercommissie

Kick(erh)off heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.

 

Leuke weetjes over KDV de Kick(erh)off!
Heb je groene vingers?
Dan hebben we iemand gevonden die de groente en plantjes in onze tuin kan verzorgen!