KDV de Kick(erh)off

Kenmerken

Clustermanager
Nelie Duijm-Slob
T 06 53 93 70 50
E nelie@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 35
E sylvia@kinderopvangmundo.nl

Neem contact op met de locatie
0181 68 08 98
LRK-nummer: 214740559 KvK-nummer: 25411241

Omschrijving

De binnen en buitenruimten

KDV de Kick(erh)off heeft vijf verticale groepen met kinderen van 0-4 jaar. Dat betekent dat er maximaal 12 kinderen van 0 tot 4 jaar in de groep zitten. Hier is bewust voor gekozen. De kinderen leren hierdoor zowel met oudere als jongere kinderen om te gaan. Zij kunnen van elkaar leren, voor elkaar opkomen, maar met name rekening houden met elkaar.

Op het dagverblijf staan, buiten de groepsmomenten om, de deuren van de groepen open. Het zogenaamde ‘open deuren beleid’ houdt in dat een kind verder mag kijken en spelen dan de eigen groep. De kinderen kunnen dan met andere vriendjes of speelgoed spelen of gewoon gezellig even bij de buren op visite.

De buitenruimte is ontworpen met oog voor avontuur voor de kinderen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de groene en sportieve omgeving van het kinderdagverblijf. KDV de Kick(erh)off heeft het Kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’ behaald.

Activiteiten, spelen en bewegen

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, zelfs voor de allerkleinsten. Denk dan aan babygym, snoezelen, voorlezen, etc. Ook worden er dagelijks leuke activiteiten georganiseerd voor de grotere kinderen. Zij mogen dan naar de “peuterklas”, een vrijblijvende activiteit waar de peuters aan kunnen deelnemen. Dit biedt wat meer uitdaging in activiteiten voor kinderen die daar behoefte aan hebben. De peuterklas vindt buiten of in de centrale hal plaats. De kinderen worden door een van de pedagogisch medewerkers uit de groep gehaald en samen met hen worden echte avonturen beleefd, zoals wind vangen, wortels zoeken in de moestuin, moddersoep maken en insekten zoeken.

Wekelijks worden er bewegingsactiviteiten georganiseerd voor de kinderen. Het sportveld is daarvoor de meest uitgelezen plaats. Voorlezen is voor de ontwikkeling van het kind heel erg belangrijk. Hier wordt veel aandacht aan besteed. De kinderen van de peutergroepen brengen dus vaak een bezoek aan de bibliotheekbus. Deze staat op het terrein van de voetbalvereniging. De kinderen kunnen hier onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naartoe lopen en zelf boeken uitzoeken die worden voorgelezen.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Bereikbaar met het openbaar vervoer

KDV de Kick(erh)off is bereikbaar met bus en metro. Halte metro Spijkenisse Centrum, bus 84 , halte A. van Hattemstraat (3 minuten lopen).

Oudercommissie

Kick(erh)off heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.

 

Leuke weetjes over KDV de Kick(erh)off!
Heb je groene vingers?
Dan hebben we iemand gevonden die de groente en plantjes in onze tuin kan verzorgen!