KDV de Stadhouders

In het voorjaar van 2013 heeft Mundo het nieuwe Kindcentrum de Stadhouders, waar opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar is, geopend! Het is ondertussen een bijzonder populaire locatie van Kinderopvang Mundo.
Adres

Stadhouderslaan 30| 3116 HP Schiedam | Routebeschrijving

Contact

Locatie: 06 17 40 47 03 | Emailcontact: stadhouderskdv@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
010 313 49 02 | ouderkind@kinderopvangmundo.nl 

PM+
Mariëlle Grootveld Colenbrander
T 06 49 28 91 84
E marielle@kinderopvangmundo.nl

Clustermanager
Pepita van Laer
T 06 55 68 00 04
E pepita@kinderopvangmundo.nl

LRK-nummer:
133211617

KDV de Stadhouders is een nieuw en modern ingericht kinderdagverblijf op de begane grond van een prachtig klassiek gebouw. Op de eerste verdieping bevindt zich de BSO.

Bij Kinderopvang Mundo vinden we het belangrijk dat de kinderen veel bewegen en motiveren we ze om lekker buiten te spelen. Met een Mundo ontbijt aan het begin van de dag zullen de kinderen daar genoeg energie voor hebben. Ook ouders helpen we graag met een goed begin van de dag. Voor ouders zorgen we iedere ochtend dat er een lekker broodje of boterham en een beker koffie of thee klaar staat om mee te nemen onderweg naar het werk. Op de Mundo locaties kunnen ouders ook de koffie op de locatie opdrinken en meteen gebruik maken van gratis wifi.

De binnen- en buitenruimte

Op KDV De Stadhouders zijn 4 verticale groepen. Verticaal houdt in dat er maximaal 16 kinderen van 0 tot 4 jaar in de groep zitten. Hierdoor leren de kinderen met zowel oudere als jongere kinderen om te gaan, kunnen zij van elkaar leren, voor elkaar opkomen, maar met name rekening houden met elkaar. Elke dag worden de grote peuters uit de verticale groepen uitgenodigd om mee te doen met de peuterklas. De speciaal daarvoor aangestelde pedagogisch medewerker zorgt voor een zeer leerzame en avontuurlijke ochtend of middag. Er is een speciale peuter- en kleutergroep op locatie Stadhouderslaan. Binnen deze groep bieden we uitdagende activiteiten aan voor de oudste peuters. In de middag komen hier de jongste kinderen van de BSO bij: de kleuters. Zo kunnen de peuters alvast wennen aan het contact met kleuters en de BSO.

Er wordt gewerkt met een open deuren beleid. Dat wil zeggen dat de kinderen in een vaste groep worden opgevangen, maar dat de deuren open zijn en de kinderen gezellig bij de naastgelegen groep op onderzoek uit kunnen gaan. Ook kan de deur gesloten worden, zo kunnen de pedagogisch medewerkers, als het nodig is, een rustige sfeer creëren voor de kinderen.

De kinderen hebben hierdoor meer keuzemogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een rustige groep gemaakt worden, waar kinderen geconcentreerd bezig kunnen zijn en een andere groep waar de kinderen fijn kunnen rennen, stoeien en klimmen. Voor de baby’s hebben we een veilige, vertrouwde sfeer op de groep.

De omheinde buitenruimte is een avontuurlijke plek met veel natuurlijke elementen waar de kinderen echte avonturen beleven en uitgedaagd worden om te spelen, te ontdekken, te kruipen, te klimmen en in de aarde te wroeten. Deze locatie ligt vlak bij het Volkspark het Sterrenbos. Daar zijn de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers vaak te vinden in de speeltuin.

Activiteiten, spelen en bewegen

De enthousiaste en zeer ervaren pedagogisch medewerkers organiseren elke dag leuke activiteiten voor de kinderen, zelfs voor de allerkleinsten. Denk aan babygym, snoezelen, voorlezen, samen dansen, voorlezen en knutselen. Het is iedere dag voor iedereen een feest om er heen te gaan, de medewerkers geven de kinderen veel aandacht en voor de kinderen is het geweldig om met elkaar te spelen.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes die het activiteitenteam brengt en de bijzondere activiteiten die ondernomen worden een groot feest.

Er is een intensieve samenwerking met de basisschool de St. Jozef. Daardoor is er een mogelijkheid dat de kinderen die nu op de dagopvang zitten, wanneer ze vier jaar zijn en naar het St. Jozef gaan, door kunnen stromen naar de BSO.

Op deze locatie is peuteropvang mogelijk.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijke Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien.

Registratienummer: 133211617