KDV PleSant

Kinderdagverblijf PleSant bevindt zich in een leuk rond pand met een echte natuurtuin in Ridderkerk. Op Kinderdagverblijf PleSant zijn dagelijks ongeveer 45 kinderen te vinden in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Adres

Hugo de Groothof 50| 2984 GK Ridderkerk | Routebeschrijving

Contact

Locatie: 0180 49 95 70 | Emailcontact: plesant@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
06 83 36 53 91 | Daphne@kinderopvangmundo.nl 

PM+
Ellen van Stralen
T 06 15 90 51 37
E ellen@kinderopvangmundo.nl

Clustermanager
Yvonne van der Helden
T 06 33 15 21 02
E yvonnevanderhelden@kinderopvangmundo.nl

LRK-nummer:
220452647

KvK-nummer:
25413406

De binnen- en buitenruimte

Kinderdagverlijf PleSant heeft vier groepen waarin de kinderen worden opgevangen. De vier groepen verschillen in leeftijdsopbouw zodat voor ieder kind een geschikte opvang beschikbaar is. Van links naar rechts vind je op onze locatie een babygroep voor kinderen van 0 tot 1,5 jaar. Op deze groep is rust en regelmaat belangrijk en daar is ook rekening mee gehouden in de inrichting van de groepsruimte. Omdat er ook baby’s zijn die erg nieuwsgierig zijn en het ook fijn vinden om rond te kijken, is de verticale groep met kinderen van 0 tot 4 jaar een heerlijke plek. Daarnaast vind je de verticale groep voor kinderen van 1 tot 4 jaar. In de peutergroep voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar, worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Komt gerust eens een kijkje nemen bij ons. Wij denken graag met je mee als het gaat om het vinden van geschikte opvang voor je kindje.

PleSant hanteert het ‘open deuren beleid’. Dit houdt in dat een kind verder mag kijken en spelen dan de eigen groep. Tijdens de speelmomenten op de dag kunnen kinderen naar een andere groep om daar met andere vriendjes of met ander speelgoed te spelen. De locatie beschikt over een natuurlijke ontdektuin. Buitenspelen is een must op deze locatie. De buitenruimte is ontworpen met oog voor “natuurlijk” avontuur voor de kinderen. KDV PleSant draagt sinds 2014 het Kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’ . Om het jaar wordt de locatie opnieuw gekeurd. Wij zijn er trots op dat wij het kwaliteitsmerk mogen dragen.

Activiteiten, spelen en bewegen

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd voor de kinderen, uiteraard ook voor de allerkleinste. Denk aan babygym, voorlezen, snoezelen, etc. Iedere groep organiseert passende ontwikkelingsgerichte activiteiten gericht op het spel- en ontdekkingsplezier van de kinderen. Deze activiteiten vinden plaats op de groep, in de hal of in de natuurtuin.

Iedere 6 weken bedenken de pedagogisch medewerkers een nieuw thema. Aan de hand van dat thema worden activiteiten bedacht. De kinderen worden hier nauw bij betrokken en je wordt op de hoogte gehouden van het thema en de activiteiten via de maandelijkse locatie nieuwsbrief.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Landelijk Register Kinderopvang

Op de website van het Landelijk Register Kinderopvang kun je het meest recente GGD-inspectierapport van de locatie inzien. Ook de gegevens van de locatie en het Landelijk Registratienummer Kinderopvang kun je daar vinden. Als je op het registratienummer klikt krijg je een overzicht van de locatiegegevens te zien.

Registratienummer 220452647

Bereikbaar met het openbaar vervoer

KDV PleSant is bereikbaar met de bus. Bus 140, 144 en 145 halte Sporthal Drievliet (3 minuten lopen), bus 143 halte ’t Zand (3 minuten lopen).

Oudercommissie

KDV PleSant heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.