Peutergroep Dr. Schaepman Ridderkerk

Kenmerken

Regiomanager
Daniella de Vreede
T 06 25 43 45 93
E daniella@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 38
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
06 11 52 49 90
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 224791734 KvK-nummer: 28005120

Omschrijving

De peutergroep werkt net als de buitenschoolse opvang op deze locatie, nauw samen met de dr. Schaepmanschool. Er zal dan ook geregeld met elkaar worden opgetrokken.  Een moment meekijken/meedoen in een van de onderbouwgroepen is hier een voorbeeld van. De peutergroep begint om 8.45 uur en eindigt om 11.45 uur. Op woensdagochtend is het mogelijk de opvang te verlengen naar 12:15 uur. Op deze wijze sluiten wij aan bij de schooltijden van de school. De kinderen krijgen in dit extra half uurtje een lichte snack en iets te drinken aan geboden.

 

Binnen deze peuteropvang is subsidie mogelijk.  Neem voor meer informatie over de voorwaarden van deze mogelijkheid, contact op met het service bureau van Kinderopvang Mundo.

Op deze locatie worden maximaal 14 kinderen opgevangen. Tijdens de schoolvakanties is  de locatie gesloten.

De binnen- en buitenruimte

Kinderopvang Mundo draagt de natuur een warm hart toe. Dit is ook terug te vinden in de ruimte van de peutergroep. De natuur vind je terug in de kleuren maar ook in het gebruik van natuurlijke materialen. Op deze wijze halen wij ‘buiten’ zoveel mogelijk naar ‘binnen”.  De ruimte is voorzien van veel raampartijen waardoor natuurlijk licht naar binnen valt en er veel naar buiten gekeken kan worden.

De buitenruimte grenst aan de peutergroep en geeft de kinderen de gelegenheid om lekker buiten te spelen. Het is een veilige overzichtelijke ruimte. Kinderopvang Mundo  heeft de wens om in de loop van de tijd de buitenruimte volgens de visie van de organisatie, om te toveren tot een natuurlijke ontdektuin.

Activiteiten, spelen en bewegen.

Bij alle activiteiten en spelkeuze van de kinderen staat vast dat het gaat om het speelplezier van het kind. Als een kind met plezier speelt, zal het zich spelenderwijs ontwikkelen.  De speciaal daarvoor aangestelde pedagogisch medewerker nodigt de kinderen uit om samen leuke en vooral leerzame activiteiten te beleven. Er worden verschillende thema’s aangeboden om de kinderen de wereld te laten ontdekken. Het speelse karakter van de thema’s zijn van essentieel belang. Wij maken bewust de keuze voor speelse en prikkelende activiteiten, die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. de thema’s zijn actief, fantasievol en boosten de ‘echte wereld’ na.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van Paulo, Sylvia, Alexandra of Mitchell van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie; sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die dan doen iedere keer een weer een groot feest.

Leuke weetjes over Peutergroep Dr. Schaepman Ridderkerk!
Wij hebben tovervingers!
Als wij een kusje op onze vingers geven kunnen wie iets tevoorschijn toveren.