Facebook Mundo kinderopvang Volg ons via Youtube Volg ons via Instagram

Zomervakantie 2020

Geachte ouders / verzorgers en collega’s van Mundo,
Graag willen wij je op deze manier wat meer informatie geven over de inhoud van ons activiteitenprogramma.

 

In het kort

 • Alle activiteiten op een dag zijn voor de leeftijden 4 tot en met 12 jaar oud.
 • De kinderen worden op de locatie tussen 8:30 en 9:00 uur met een bus opgehaald.
 • En worden tussen 16:00 uur en 17:00 uur weer op de locatie teruggebracht.
 • Het Eindfeest zal een tijd na het avondeten hebben.
 • Het Zomerkamp is een meerdaagse activiteit voor kinderen van 7 jaar tot en met 12 jaar oud.
 • Bij het Zomerkamp worden de kinderen gebracht en gehaald door de ouders. Diegene die zich ingeschreven hebben, krijgen een informatiebrief in de mail over de tijden. Ophalen vindt plaats in shifts, om niet teveel ouders tegelijk bij elkaar te hebben.

 

 

Het programma per week

Week 1 | Surfen
@ De Surfschool Hoek van Holland

 • Kinderen van 7 jaar en ouder met zwemdiploma gaan surfen.
 • Kinderen van 4-6 jaar zonder diploma krijgen een super tof aanbod van strandactiviteiten zoals: zandkunst maken met Joel, percussie (djembe, shakers en andere muziekinstrumenten) met Mark, waterhoela met Svetlaine, voetvolley met Farhad en nog veel meer.
 • Kinderen worden op de eigen locatie opgehaald door een Touring bus en komen zo ook weer terug.

 

Week 2 | Zomerkamp
@ Adventure Vlaardingen

 • Dit Zomerkamp is voor kinderen van 7 jaar en ouder.
 • Drie dagen, twee nachtjes onder begeleiding van een pm’er van de locatie.
 • Aanmelden via mundo.nl/zomerkamp
 • Eigen bijdrage van €75,- en twee vakantieopvang dagen (maandag en dinsdag).
 • In bezit zijn van een zwemdiploma A.
 • Eigen tent, slaapzak, matje, bord en bestek meenemen.
  • Meer inhoudelijke informatie voor de aangemelde kinderen volgt nog.
  • Volgens de Kamp Bubbel methode, voor drie dagen komt niemand van buiten het kamp op het kampterrein. (Meer informatie over deze methode zie het RIVM Zomerkamp protocol https://www.wegaanopzomerkamp.nl/)

 

Week 3 | Activiteitenteam on Tour “de Jagers en Verzamelaars van Mundo”
@ je eigen locatie

 • Tijdens deze week komen de medewerkers van het Activiteitenteam langs de locaties.
 • Op de locaties worden creatieve activiteiten gedaan, zoals hutten bouwen, sieraden maken, pottenbakken en nog veel meer!

 

Week 4 | Proeven bij de boer
@ een boer bij jou in de buurt

 • Voor 9 uur opgehaald bij de locatie, om naar een toffe boerderij en/of pluktuin in de buurt te gaan.
 • Activiteiten als appels plukken en appelsap maken, eitjes van de kippen zoeken en wat ervan koken of meer leren over het verbouwen van groente.

Zet een speurneus op,  want er is veel te ontdekken.

 

Week 5 | Grieken en Romeinen
@ Atletiek Vereniging SPARK – ROTTERDAM – FORTUNA.

 • Voor 9 uur opgehaald bij de locatie, om naar de atletiekbaan te gaan en daar allerlei Olympische sporten te proberen.
 • Onze Asterix en Obelix (Farhad en Svetlaine) hebben de leukste activiteiten bedacht om de kinderen de Romeinse en Griekse tijd te laten ervaren.

 

Week 5 | Een reis door de geschiedenis
@ het Archeon

 • Voor 9 uur opgehaald bij de locatie om tijdens een geheel georganiseerde dag door het Archeon te struinen.
 • Vanuit het Archeon krijgen de kinderen een activiteiten paspoort met daarop alle activiteiten die er op die dag te beleven zijn.

 

Week 6 Eindfeest
@ Fun Forest

 • Opgehaald bij de locatie om naar Fun Forest in het Kralingse Bos te gaan.
 • Eenmaal aangekomen worden de kinderen de hele dag vermaakt met de leukste outdoor activiteiten.

Je kunt hier bijvoorbeeld, suppen op een surfplank op het water, klimmen en andere actieve spelletjes doen.

 • De dag word gezamenlijk afgesloten met een zelfgemaakte maaltijd onder leiding van Florentyna.

 

 

Veelgestelde Vragen / FAQ

 

Hoe laat word(en) mijn kind(eren) opgehaald op hun locatie en kan ik ze weer ophalen?

Breng elke dag van de activiteit je kind voor 09:00 uur op de locatie. De specifieke tijden dat de bus aankomt, wordt drie weken van tevoren aan de pedagogisch medewerkers gemeld. De activiteiten eindigen tussen 14:30 en 15:00 uur. Afhankelijk van de reistijd zijn de kinderen tussen 16:00 en 17:00 weer terug op de locaties. M.u.v. Zomerkamp & het Eindfeest bij Fun Forest. Vraag deze tijden aan de PM’er.

 

Moet ik mijn kinderen eigen eten en drinken meegeven?

Nee, de pedagogisch medewerkers van de locaties zorgen altijd voor het eten en drinken.

 

Hoe zit het met handen wassen en hygiëne tijdens de activiteiten?

We gaan vaker en grondiger onze handen wassen en zullen tijdens de activiteiten vaker het spelmateriaal schoonmaken. Ook zullen de pedagogisch medewerkers ten alle tijden 1.5 meter afstand van elkaar houden. De kinderen kunnen wel gewoon binnen de 1.5 meter met elkaar spelen.

 

Ik heb me al opgeven voor de vakantiedagen op de locaties. Moet ik me nu ook ‘’aanmelden’’ via de link van het Activiteitenteam?

Ja, graag. Het is een nieuwe methode die het Activiteitenteam gebruikt. Veel locaties hanteren hun eigen deadlines voor het opgeven van de vakantiedagen. Het Activiteitenteam wil via de inschrijflink die je ontvangen hebt eerder een inschatting kunnen maken van de aantallen kinderen.

 

Als ik mijn kinderen via de Zomertour link wil inschrijven zie ik dat er telkens geen activiteiten zijn gepland op de dagen dat mijn kinderen naar de opvang gaan. Kunnen mijn kinderen wel mee dan?

Natuurlijk! Als de medewerkers van jouw locatie het goedkeuren ben je natuurlijk vrij om de vakantiedagen in de week van toepassing te ruilen zodat de kind(eren) kunnen deelnemen aan de uitstapjes en activiteiten.

Tijdens week 2 zie ik in de zomertour inschrijflink dat er geen activiteiten zijn gepland. Wordt er wel iets georganiseerd?

Vanwege de strenge regels opgesteld door het RIVM heeft het Activiteitenteam de keuze gemaakt om tijdens week 2 alleen het zomerkamp voor de kinderen van 7 jaar en ouder te organiseren. Iedereen die op het kamp gaat moet gedurende de 3 dagen ook op het terrein verblijven. Vraag aan de PM’er welke alternatieve activiteiten er op de locatie zijn.

 

Wat is de vakantieplanning van de locaties?

Naast de zomertour georganiseerd door het Activiteitenteam, organiseren de locaties natuurlijk ook allemaal leuke activiteiten. Vraag dit aan de medewerkers van de locatie.

 

Mijn kind(eren) gaat mee op het zomerkamp. Waar kan ik hier meer informatie over vinden?

Wanneer je kind(eren) via de zomerkamp link inschrijft krijg je alle informatie toegestuurd per e-mail. Daarnaast wordt er ook een ouderavond georganiseerd waarbij er inhoudelijk informatie gegeven wordt over het kamp. Meer informatie over de ouderavond volgt nog!

 

Wat adviseert het RIVM allemaal m.b.t. de Zomertour en het Zomerkamp?

Een aantal organisaties hebben zichzelf ingezet om in samenwerking met het RIVM een protocol samen te stellen voor dagactiviteiten en zomerkampen. Deze documenten zijn leidend voor hoe wij onze activiteiten organiseren.  https://www.wegaanopzomerkamp.nl/

 

Moet ik mijn kind zelf naar het zomerkamp brengen?

Ja, volgens de RIVM-richtlijnen wordt aangeraden dat de kind(eren) zelf naar het Zomerkamp bij Adventure Vlaardingen gebracht worden. In de informatiemail over het Zomerkamp en tijdens de ouderavond zal meer informatie gegeven worden.

 

Busvervoer en corona

Van de zes weken van de vakantie gaan de kinderen in week 1, 4, 5 en 6 met de bus op stap. We werken samen met de busmaatschappij Snellevliet. Hun protocol is leidend in onze aanpak. Voor meer informatie zie het protocol op https://www.snellevliet.nl/nl/coronavirus?group=groep.

 

Wat is het eindfeest in week 6 bij Fun Forest?

In voorgaande jaren is er altijd een groot Eindfeest georganiseerd waarbij alle ouders welkom waren om gezamenlijk de zomervakantie af te sluiten. Dit jaar is dat helaas niet mogelijk. De kinderen krijgen een dag vol plezier aangeboden bij Fun Forest. In plaats van de bekende BBQ gaan de kinderen onder begeleiding van Activiteitenteam medewerker Florentyna zelf hun eigen avondeten maken.

 

Wat betekent Activiteitenteam on Tour?

Tijdens sommige Zomertour activiteiten gaan de kinderen op pad naar een gave plek om daar activiteiten uit te voeren. Tijdens de derde week van de vakantie komt het Activiteitenteam langs bij de locaties om daar de activiteiten uit te voeren. De pedagogisch medewerker op de locatie kan hier meer informatie over geven.

 

Heeft mijn kind een zwemdiploma nodig?

In week 1 tijdens de Surfdag zijn kinderen vanaf 7 jaar die willen surfen verplicht om een zwemdiploma A te hebben. Zonder zwemdiploma zijn er meer dan genoeg andere activiteiten tijdens de Surfdag om aan mee te doen.

Voor de kinderen die mee gaan op Zomerkamp is ook een Zwemdiploma verplicht. Zonder zwemdiploma A mag er niet gezwommen worden, maar zijn er ook weer veel alternatieve activiteiten voor deze kinderen op dat moment.

 

Welke activiteit is er voor de 4 tot 6 jarigen tijdens de Surfdagen.

De jongeren kinderen (4 t/m 6 jaar) gaan allerlei leuke strandactiviteiten doen. Het enige dat zij in het water zullen doen is pootje baden. Met de tenen in het koude water!

 

Mijn kindje is 4 jaar oud, mag zij gewoon meedoen met de activiteiten?

Ja, natuurlijk mag dat. Tijdens alle activiteiten georganiseerd door het Activiteitenteam zullen er passende activiteiten voor de leeftijd van de kinderen zijn. De 4-jarigen gaan niet hetzelfde doen als de 12-jarigen.

Contact

Kinderopvang Mundo
Marconiweg 2c
3112 EP Schiedam

T 010 246 1133
E info@kinderopvangmundo.nl
IBAN NL16 ABNA 0593 9842 34

BTW nummer 8125.88.460.B01

Download onze apps

Get it on Google Play   Download in the App Store

Volg ons

Volg ons via Facebook   Volg ons via Youtube   Volg ons via Instagram