Peutergroep de Kick(erh)off

Kenmerken

Regiomanager
Nanda Meulmeester
T 06 21 60 38 53
E nanda@kinderopvangmundo.nl

Vragen over deze locatie of je inschrijving?
Neem contact op met de Planner van deze locatie.
T 010 246 11 35
E ouderkind@mundo.nl

Neem contact op met de locatie
0181 68 08 98
Klik op het LRK nummer voor het meest recente GGD rapport van deze locatie.

LRK-nummer: 214740559 KvK-nummer: 25411241

Omschrijving

Als je groter wordt wil je graag nieuwe uitdagingen krijgen en ontdekkingen doen, samen met je leeftijdgenootjes. Voor peuters van 2,5 jaar en ouder heeft Kinderopvang Mundo op een aantal locaties een speciale peuterklas.

Om kinderen beter voor te bereiden op de basisschool en om de ontwikkeling te stimuleren geeft de gemeente Rotterdam aan bepaalde peuters een VVE indicatie. Je hebt dan recht op 5 uur gratis opvang per week, indien je peuter minimaal 2 dagen per week gebruik maakt van de opvang.

De kinderen leren hierdoor zowel met oudere als jongere kinderen om te gaan. Zij kunnen van elkaar leren, voor elkaar opkomen, maar met name rekening houden met elkaar.

Op het dagverblijf staan, buiten de groepsmomenten om, de deuren van de groepen open. Het zogenaamde ‘open deuren beleid’ houdt in dat een kind verder mag kijken en spelen dan de eigen groep. De kinderen kunnen dan met andere vriendjes of speelgoed spelen of gewoon gezellig even bij de buren op visite.

De buitenruimte is ontworpen met oog voor avontuur voor de kinderen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de groene en sportieve omgeving van het kinderdagverblijf. Peutergroep de Kick(erh)off heeft het Kwaliteitsmerk ‘Groene Kinderopvang’ behaald.

 

Activiteiten, spelen en bewegen

Dagelijks worden er activiteiten georganiseerd, zelfs voor de allerkleinsten. Denk dan aan babygym, snoezelen, voorlezen, etc. Ook worden er dagelijks leuke activiteiten georganiseerd voor de grotere kinderen. Zij mogen dan naar de “peuterklas”, een vrijblijvende activiteit waar de peuters aan kunnen deelnemen. Dit biedt wat meer uitdaging in activiteiten voor kinderen die daar behoefte aan hebben. De peuterklas vindt buiten of in de centrale hal plaats. De kinderen worden door een van de pedagogisch medewerkers uit de groep gehaald en samen met hen worden echte avonturen beleefd, zoals wind vangen, wortels zoeken in de moestuin, moddersoep maken en insecten zoeken.

Wekelijks worden er bewegingsactiviteiten georganiseerd voor de kinderen. Het sportveld is daarvoor de meest uitgelezen plaats. Voorlezen is voor de ontwikkeling van het kind heel erg belangrijk. Hier wordt veel aandacht aan besteed. De kinderen van de peutergroepen brengen dus vaak een bezoek aan de bibliotheekbus. Deze staat op het terrein van de voetbalvereniging. De kinderen kunnen hier onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naartoe lopen en zelf boeken uitzoeken die worden voorgelezen.

Regelmatig krijgt de locatie bezoek van het Activiteitenteam van Mundo. Zij hebben ieder hun specialisatie: sport en spel, natuur en kunstzinnige activiteiten. Voor de kinderen zijn deze bezoekjes en de bijzondere activiteiten die ze dan doen iedere keer weer een groot feest.

Bereikbaar met het openbaar vervoer

Peutergroep de Kick(erh)off is bereikbaar met bus en metro. Halte metro Spijkenisse Centrum, bus 84 , halte A. van Hattemstraat (3 minuten lopen).

Oudercommissie

Kick(erh)off heeft een actieve oudercommissie. De leden horen graag van je als je vragen of opmerkingen hebt. Of misschien wil je zelf ook in de oudercommissie zitting nemen? Klik hier om contact met hen op te nemen.